Gewoon "een" rashond, of voorkeur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik vraag me af, ik lees veel op forums en ook op HP dat er mensen een pup willen van bepaalde nakomelingen. In hoeverre was dat bij jullie zo?
Hadden jullie interesse in bepaalde ouderhonden of lijnen? Of wilden jullie gewoon "dat" ras?

Bij Cody wilde ik gewoon een sheltie. De ouderhonden en lijnen maakten mij niets uit. Bij Flynn eigenlijk hetzelfde. Ik wist al wel dat ik van de fokster van Flynn een pup wilde, aangezien haar manier van sheltie's houden en fokken me erg aansprak. Erg eerlijk over gezondheid, reizen om vers bloed uit het buitenland te halen, honden uit het buitenland importeren etc.
Maar de ouderhonden zag ik eigenlijk pas toen ik daar binnenstapte.

Ben erg benieuwd naar jullie verhalen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewoon "een" rashond, of voorkeur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Bij Nanu wou ik 'gewoon' een malamute, maat wel van een verantwoorde fokker. Bij Nukka wou ik heel erg graag een pup uit een bepaalde combinatie en heb ik daar een jaar op gewacht... was de bedoeling dat er een reutje bij kwam, maar er was geen reutje... dus toch voor een teefje gegaan omdat ik echt heel erg geloofde in de combinatie van de ouders.
Absoluut geen spijt van :-D!

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Ik heb hier een voorkeur voor de herplaatser.
Dus geen voorkeur voor lijnen, ouders, nesten of fokkers.
Wel een voorkeur voor zielige verhalen, iets op leeftijd zijnd, misschien een klein medisch dingetje...
MAar we vallen hier altijd voor het koppie ;-)

**overigens hebben we wel een voorkeur voor "stoer"honden...
Liefst in een kleur passend bij de vloer O-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Bij de mannen hebben we vooral gekeken naar de fokker die in onze ogen het beste bij ons paste.
Ook naar de pap en mam maar de fokker was onze eerste keus.

Bij Enya zijn we vooral op de lijnen en ouders afgegaan omdat we hopen in de toekomst met haar te fokken. Maar ook hier vond ik de klik met de fokker heel erg belangrijk :-)

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ja hier ook voorkeur uit een bepaalde lijn waar volgend jaar een nest van komt, dus we wachten netjes ;-) Die lijn heeft Zoé ook in der bloed alleen Zoé is niet zuiver pit, dus volgend jaar komt voor mij de perfecte lijn in de pup

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik wil Standards (het atletische type van de AB) en verder sja.. Mocht ik daar ooit nog een pup van krijgen weet ik wel al een fokker. Maar dat is waarschijnlijk toch niet aan de orde dus als er een sportieve langneus voor herplaatsing staat tegen de tijd dat het zover mocht zijn is die meer dan welkom. :-)

honden page profiel melosssmelosss 3 doggies

honden foto van melosss

Beide ergens wel, vooral nadat ik de mogelijke toekomstige ouderdieren had ontmoet, vind ze qua karakter echt geweldig, en het uiterlijk ook nog. En ja, het is het ras dat ik wil, er zijn er niet veel fokkers van maar toch. Ook kan ik me totaal vinden in haar visie dus wat dat betreft het liefst bij haar een pup :-) Ik ben dus ook bereid hier een paar jaar op te wachten, maar ook omdat het zowel voor de fokker als voor mij beter uitkomt (zij met de testen etc en ik ivm school en een eigen huisje). Mocht het zo zijn dat de vader niet aan de juiste eisen voldoet bij de testen, zal ze een andere dekreu moeten vinden. Zou ik erg jammer vinden maar dat is geen ramp aangezien het teefje ook een pracht van een persoonlijkheid heeft.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wij hadden hier weer de voorkeur voor een Parson Russell Terriër onze vorige hond Ziko was er ook één. Bij hem hebben we toen niet echt gekeken, maar het ras bevalt ons uitstekend daarom hebben we wederom voor een Parson gekozen.

Maylo is nu 8 weken en het is echt een duveltje.

Naar de ouders hebben we niet echt gekeken, wel wilde we er zeker van zijn dat Maylo ruwharig zou worden en omdat beide ouders ruwharig zijn (en voorouders ook), worden de pups ook ruwharig, dit kan dan gebroken of echt ruwharig zijn.

Ziko was gladharig, maar dit kwam om dat zijn vaders lijn gladharig was en de lijn van zijn moeder ruwharig dan kan het nest gemixted zijn kwa haarstijl.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik was meer een ik wil NU een hond, mij maakte het eerlijk niet uit of ie oud of jong was.
We hadden al in gedachten 'we nemen een oude hond die bij ons zijn oude dag kan slijten dat is spijtig genoeg niet doorgegaan omdat honden hier niet binnen mogen.
Ik wou ook heel graag een stafford maar dat mocht niet van mijn vader omdat die honden 'gevaarlijk' zijn, achteraf gezien toch niet zo slecht omdat ze geen vacht hebben voor buiten.
Toen gekeken op marktplaatst en kwamen we kruising zwitserse herder x bc tegen, dus die mensen gecontacteerd die pups waren spijtig al weg maar we zijn toch naar die mensen gegaan en die hebben ons Vino en haar zusjes laten zien 2 ruwharige en nog 1 net zoals Vino, ik wou graag 1 van die ruwharige maar mijn zus heef gewonnen (terwijl ik degene ben die de hond opvoed enzovoort..)
En nu achteraf gezien is Vino niet de beste hond om mee te beginnen maar spijt Absoluut niet. Ik heb er veel van geleerd.
Als ik alleen woon neem ik wel oudjes uit het asiel want puppy's is niet helemaal voor mij.
Maar als ik ooit nog een pup neem word het een Beauceron van een goede fokker. ;-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Bij Jerome wou ik gewoon een berner sennen. Het enige waar ik naar gekeken had was of de ouders getest werden, of ze in huis leefden en of de honden een stamboom hadden. Ik had zelfs niet naar het karakter van de ouderhonden gekeken (wat achteraf bekeken natuurlijk wel heel stom was)

Bij Lasco wist ik dat ik een golden wilde en ik wist dat de fokster heel eerlijk en open over hun honden praatte, dus wist wel heel zeker dat ik van hen een pup wilde. Ik heb naar het karakter van moederhond en vaderhond gekeken en toen wist ik het heel zeker dat ik van dat nest een pupje wilde. Beiden een heel zachtaardig karakter, dus de pups moesten dit ook wel worden O-)

honden page profiel sumosumo 3 doggies

honden foto van sumo

Eerst was de kleur en het ras gekozen (ja, erg hé?!), toen de fokster en daarna verliefd geworden op de moederhond. De fokster sprak ons erg aan. Bleek dat er een nestje in de planning zat met ons kleurtje en met een mama hond die mijn hartje sneller deed kloppen. Helemaal toen we de eerste keer op bezoek gingen, ben nog steeds verliefd op haar. De mooie, lieftallige Leelee!
Dat was bij onze Morris. Morris was degene die er voor mij uitsprong op de foto's en hij is mijn keus gebleven na alle wekelijkse bezoekjes. Het mooiste met hem is dat ik alles heel bewust heb meegemaakt. Van de zwangerschap tot het uiteindelijke ophalen. Daar ben ik zijn Fokster Lette nog steeds dankbaar voor!
Bij Pelle viel ik op een foto van hem toen ik op zoek was naar een Dalmatier pup, fokster uitgeplozen. Alles netjes via de rasvereniging en getest. Tja, gelijk een afspraak gemaakt en binnen 5 dagen was hij van mij!
Het zijn echt mijn hondenmannen en heb geen moment spijt van ze!!

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Wij wilden, na lang inlezen over het karakter van en ervaringen met, een ridgeback.
Nu we onze Kyana hebben (het schijnt bij een ridgeback zo te zijn: eens een ridgeback, altijd een ridgeback), weten we 1 ding zeker: als onze maltezer er niet meer is (maar dat duurt hopelijk nog heeeeeeel lang), komt er weer een ridgeback. Alleen ben ik me nu nog meer aan het orienteren en laten informeren en zal onze keuze ws op een bepaalde combinatie met bepaalde voorouderen vallen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik wilde een GEZONDE bouvier pup. Dat betekend dat ik bepaalde bloedlijnen er niet in wilde hebben en dat ik geen inteelt wilde hebben. Het heeft me zeker een half jaar geduurd voordat ik mijn huidige bouvier tegen het lijf liep..

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Wij wilden een pup, aangezien het onze eerste hond is O-) later ga ik zowiezo herplaatsers nemen O-) wij gingen bijna op zoek naar musterlandspupys toen we op de sheltie 'botsten' ;-) verschillende fokkers bezocht en de gene die ons het meest aansprak genomen! Koste redelijk wat geld.. maar dat maakte ons niet uit, zolang het maar 100 procent betrouwbaar was ;-)

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Eerst wou ik 'gewoon' een Border Collie.. maar aangezien die zoektocht (gelukkig) nu nogal lang duurt ben ik wel iets wijzer geworden over wat ik nou precies wil. Het moet hoe dan ook een werklijn worden, dus ja, het maakt nu wel uit :-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik beperk me even tot mijn huidige 4 meiden want mijn 2 vorige honden heb ik in heel anderen tijden gekocht...

Bij Ashley wou ik gewoon een Chihuahua. Fokker etc. maakte me helemaal niks uit eerlijk gezegd, als het maar een raszuiver hondje was.

Bij Abby wou ik een Blue Merle Sheltie en had ik wel bepaalde eisen voor de fokker. Had een bepaald beeld voor ogen hoe ik graag zag dat de pups werden grootgebracht dus hier heb ik erg op gelet bij onze zoektocht naar haar. Hier had ik ook wel wat voorkeuren van ouders bij maar geen voorkeur voor een speciale lijn dus of zo. Ik stond toen der tijd op meerdere wachtlijsten maar de fokker die het uiteindelijk is geworden stond ook nr. 1 bij mij.

Eevee is uit eigen fok...

Bij Elphaba had ik echter wel een voorkeur voor zowel de lijnen waaruit zij afkomstig is als de fokker. Ik had me inmiddels aardig verdiept in het ras en had verschillende eisen voor de ouderdieren en fokker, de fokster van Elphie voldeed in mijn ogen aan al deze eisen dus mijn voorkeur ging ook echt naar haar uit. Wij zouden ook eigenlijk pas later in het jaar een pupje erbij nemen maar toen ik haar oudercombinatie zag was ik verkocht... Het was precies wat ik zocht! Mede om die reden dus ook is Elphie ietsjes eerder bij ons gekomen dan gepland, omdat ik een pupje uit zo een mooie combinatie afkomstig van zo een fokker niet kon laten lopen toen ze me eenmaal werd aangeboden.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Inderdaad kijk ik ook naar de ouderdieren (en ouders daar weer van) ten eerste naar de gezondheid, hebben ze goede uitslagen van de onderzoeken, dan kijk ik naar bouw en lichamelijke conditie van de ouderdieren, dan het karakter en dan de uiterlijke kenmerken als kleur.

Er is bv een reu bij 1 van de fokkers,waar ik op de wachtlijst sta, die me heel erg aanspreekt, goed gezonde hond, goede uitslagen, goede lichamelijke bouw en conditie, leuke hond van karakter, niet overdreven macho en erg mooi uiterlijk! ;-)
De fokker heeft een teef die ze wil laten dekker door deze reu.. dat lijkt me een super leuke combi, want het teefje is ook een leuke hond van karakter, ze is nog geen 2 jaar dus nog niet alle onderzoeken kunnen gedaan worden.
Volgend jaar sept wordt ze 2 dus kunnen daarna de laatste onderzoeken gedaan worden maar het lijkt goed want ook zij komt uit een goede lijn!
Het punt is alleen, dat wij dan verhuisd moeten zijn, in een ander huis moeten wonen tzt en DAN dus een pup uit DAT nest kunnen krijgen.. :'(

We zijn natuurlijk niet afhankelijk van DAT nest, ik heb een klik met meerdere honden van die fokker.
Staan ook bij een andere fokker nog op de lijst, dus mocht dit niet lukken dan kan ik me altijd nog in andere ouderdiren verdiepen waar ik een klik mee heb!

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki 3 doggies

honden foto van Lilly & Csoki

Csoki's moeder deed aan jachttrainingen, en haar vader was een europees kampioen onder de Vizsla's, als haar ouders dat niet waren had ik haar alsnog genomen, het belangrijkste was dat haar 'bloedlijn' gezond & getest was.

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Csoki's moeder deed aan jachttrainingen, en haar vader was een europees kampioen onder de Vizsla's, als haar ouders dat niet waren had ik haar alsnog genomen, het belangrijkste was dat haar 'bloedlijn' gezond & getest was.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Bij onze eerste pup heb ik me er niet zo in verdiept, wel dat ik een goede fokker wilde maar niet uit welke lijn.

Bij deze twee durfde ik het aan er twee uit een nest te nemen omdat het zo'n leuke pups waren, stabiel, allemaal heel open ed.
Pa is een superhond, stabiel, vriendelijk, goede werker
Ma is een goede werker, iets terughoudender maar de paar keer dat ik haar gezien heb, was genoeg om haar naar mij te laten 'trekken'.

Shadow is net zijn vader, Spot lijkt op mams ;-)

Mireille

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Al geruime tijd ben ik bekend met het kooikerhondje en heb mijn huidige honden dan ook uitgezocht op afstamming. Tevens komen ze allebei bij een fokker vandaan die 2 hondjes heeft en de ouderdieren onderzocht heeft op erfelijke gebreken.

Bij mijn ene nu 5 jarige, kooiker wilde ik heel graag een pup van haar moeder. Haar moeder is een dochter van een door ons gefokt hondje. Zo waren er dus 5 generaties bij twee verschillende eigenaren. Mijn hondje vind ik niet geschikt om mee te fokken en is er dus geen 6e generatie bij 2 eigenaren gekomen.

Een door ons gefokte reu werd nog onderzocht op 12 jarige leeftijd en werd beschikbaar voor de fok. Van deze reu wilde ik graag een pup, toen hij dus op 13 jarige leeftijd een leuk teefje ging dekken en voor het eerst nakomelingen zou krijgen hoefde ik ook niet na te denken om een pup van hem te nemen. Dit hondje is nu 1,5 jaar.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Bij mij reu was dit niet van toepassing, we wilde gewoon een Duitse Pinscher bij een goede fokker vandaan.

Toe wij er een 2e hond bij wilde, ontstond ook het idee om eventueel met die teef te fokken, ik wilde perse van de zelfde moeder als mijn reu een teefje, het nest waar ze uit komt is dus van dezelfde teef (moeder van mijn reu) en vader heeft niet veel gedekt en qua voor ouders super, de keuze qua lijn van dus snel gemaakt.

Onze 3e hond is een dochter van mijn reu, ik wil dat zijn lijn behouden blijft. Van zijn moeder zijn 6 van de 50 nakomelingen actief in de fok, van zijn vader maar 2 en vader zelf is gecastreerd.
Ik wilde een 3e hond uit een lijn die niet veel voorkomt of van ver komt. De moeder van mijn teefje komt uit Polen, en heeft een volledig Poolse stamboom, dit was voor ons dus een mooie kans om die lijn te combineren met de lijn van mij reu.

Als uiteindelijk blijft dat het teefje geschikt is om mee te fokken, kan ik hier mooi mee verder en kan ik zorgen voor pups mijn stambomen die weinig gebruikt zijn.


Dus voor mij zijn bij de aanschaf of het aanhouden van een hond de lijnen zeker wel van belang, 2 teven zijn daar ook op uitgezocht. Natuurlijk staat karakter en gezondheid boven aan, maar voor mij als fokker is de afstamming van net zo'n groot belang.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

wij gingen gewoon zoeken naar een goede Toller fokker en het maakte ons niets uit wie de moeder was en wie de vader

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike 3 doggies

honden foto van Simone en Mike

hoi 
Mike komt van marktplaats
maar ik was opzoek naar een mechel van zijn leeftijd
dit is mijn droomhond en door de problemen heb ik er nog geen 1 minuut spijt van gehad :-D

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik ben mijn eisenpakket aan het samen stellen en die is streng
dus niet zomaar een hond.
1 rustig en niet springen
2 lief
3 moet bij kinderen kunnen
4 moet in de auto kunnen
5 mag waaks zijn maar niet te veel
6 niet klein

Dus zal het nooit een pup worden want die gaan springen.
Niet springen is omdat mijn oudste zoon hier heel bang voor is.
verder weet ik dat ik een moeilijk eisen pakket heb maar ik kom er vast een tegen. Ik heb alle tijd om te zoeken dus.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Mijn moeder heeft Devil gekocht en zij wilde heel graag een Groenendaeler omdat ze die in het verleden ook heeft gehad en kwamen we via pupbemiddeling bij onze huidge fokker uit. Stamboom, geteste ouders. Voorouders heeft ze niet echt naar gekeken, wat later dus een werklijn bleek en dat was nog best pittig toen hij jonger was.

Nu met Farah heb ik bewust voor mijn fokker gekozen en de lijnen waren ook erg belangrijk. Werklijn, beide ouders in de sport en hetzelfde geldt voor de voorouders. Bloedlijn ook uit het buitenland, voor een Groenendaeler een stevige bouw en een karakter met driften waar je u tegen zegt. Alle pups zijn in de sport beland en ik heb ook nog erg veel plannen met mijn meisje. :-) Uiteindelijk misschien fokken als we meerdere certificaten en diploma's heb behaald.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Yuna en Fedor hebben we beiden als herplaatser gekregen en ze zijn dus niet specifiek op hun 'lijnen' uitgekozen.
Nu is Yuna een dochter van de hond waar ik altijd een immens sterke klik mee had en komt Fedor van de fokker bij wie er op de wachtlijst stonden voor een pup, dus geheel 'toeval' is het ook niet.

We hopen halverwege volgend jaar een derde hond (pup) in ons gezinnetje te mogen verwelkomen; hierbij heb ik wel een hele sterke voorkeur qua lijnen en ons ook expliciet op de wachtlijst gezet voor een specifieke combinatie, gezien de gemiddelde hond uit deze lijn heel werklustig is en daarnaast over een geweldig karakter beschikt. :-)

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

" Ik ben mijn eisenpakket aan het samen stellen en die is streng
dus niet zomaar een hond.
1 rustig en niet springen
2 lief
3 moet bij kinderen kunnen
4 moet in de auto kunnen
5 mag waaks zijn maar niet te veel
6 niet klein

Dus zal het nooit een pup worden want die gaan springen.
Niet springen is omdat mijn oudste zoon hier heel bang voor is.
verder weet ik dat ik een moeilijk eisen pakket heb maar ik kom er vast een tegen. Ik heb alle tijd om te zoeken dus. "
hij zit in asiel het julialaantje daar staan ook alle egegevens misschien is het wat voor je

http://www.asieljulialaantje.nl/?hond=gevonden-26-10-h12118

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

" Ik ben mijn eisenpakket aan het samen stellen en die is streng
dus niet zomaar een hond.
1 rustig en niet springen
2 lief
3 moet bij kinderen kunnen
4 moet in de auto kunnen
5 mag waaks zijn maar niet te veel
6 niet klein

Dus zal het nooit een pup worden want die gaan springen.
Niet springen is omdat mijn oudste zoon hier heel bang voor is.
verder weet ik dat ik een moeilijk eisen pakket heb maar ik kom er vast een tegen. Ik heb alle tijd om te zoeken dus. "
misschien kun je ook eens kijken in een asiel? zitten veel volwassen honden , misschien ben je hier iets mee:

http://www.dierenasiels.com/zoek01.cfm?SID=2 O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewoon "een" rashond, of voorkeur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
^